Маските да станат задължителни  в автобусите на градския транспорт в

...
Маските да станат задължителни  в автобусите на градския транспорт в
Коментари Харесай

Предлагат задължителни маски в автобусите в Бургас

Маските да станат задължителни  в рейсовете на градския превоз в Бургас, оферират от РЗИ в града. Причината е повишеният брой коронавирус заболели.Предложението на началника на инспекцията доктор Георги Паздеров чака утвърждение от министерството на опазването на здравето. То и другите нови ограничения за ограничаване на коронавирус пандемията влизат в действие от през днешния ден. Те към този момент бяха оповестени от здравното ведомство. С маски ще се посещават и ще се работи в  лечебни и обществени заведения. Ограниченията ще бъдат в действие в срок от 30 дни.

Към днешна дата в бургаска област 22 –ма души са в болница, двама са в реанимация. 270 на 100 000 души население  е заболеваемостта в района, само че сега хората са се  нараснали поради туристите, изясни началникът  на РЗИ доктор Георги Паздеров,  ние сме в първа зона по националния проект.

" Ще се увеличи филтърът в обществените заведения за възрастни и за деца.Този филтър, в случай че откри някакви проблеми при работещите там и при тези, които го посещават, ще бъдат отстранявани от работа до определяне на повода дали е коронавирус или не ", каз той пред БНР.

Протича болестта в този момент по-леко, преди имахме на този брой два три пъти повече в болница. Всички отделения са длъжни да имат филтър, да имат изолатор и да одобряват заболели, както с съпътстващи болести, по този начин и с коронавирус.

В градините се въвежда  засилен филтър на посещаване, заяви кметът. Имаме към този момент опит,  посочи той.Увеличават се средствата за стерилизация в обществените и детски заведения:

" Въвеждаме разчистване на рейсовете по остарелия режим с дезинфекционни материали на всички повърхности вътре. "

Кметът и доктор Паздеров  участваха през днешния ден на старта на акция за имунизация на БЧК. Два мобилни пункта са ситуирани до Пантеона, те ще бъдат там до края на седмицата, след което ще бъдат преместени. В тях могат да се поставят  три ваксини, обясни  генералният шеф на БЧК проф. Красимир Гигов:

" Това е план, който е извоюван от БЧК, ние би трябвало да отидем към пациента, с цел да бъде той ваксиниран. Нивото на имунизация в бургаска област е 35 %, това е над междинното за страната.Този, който е имунизиран, действително е защитен, може би ще излязат есента други, малко или доста приспособени, ваксини, само че към този миг тези ваксини оказват помощ. "

Председателят на БЧК акад. Христо Григоров  пояси, че акцията е национална и ще се осъществя в пет разнообразни градове в страната.  Пунктовете ще работят до септември месец.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР